Nieuws

Om een bericht verder te lezen: klik op de titel of op ‘meer lezen’
Volg onze berichten door hieronder uw mailadres in te voegen

© Unsplash / Kate Kalvach

Fairfin – Daarom nam De Woongenoten het roer in eigen handen

Wonen is een mensenrecht. Toch wordt het steeds moeilijker om betaalbare en kwaliteitsvolle woningen te vinden: de prijzen gaan de hoogte in en de sociale wachtlijsten worden steeds langer.  Daarom nam De Woongenoten het roer in eigen handen. Zij zijn de eerste Grondlegger binnen het thema “wonen” die wij in de schijnwerpers zetten. Wat doetMeer lezen over “Fairfin – Daarom nam De Woongenoten het roer in eigen handen”

Wij steunen De Woonzaak

Woonzaak pleit voor een fundamenteel rechtvaardig woonbeleid in Vlaanderen, want wonen is een grondrecht. De Woongenoten steunen mee de Woonzaak om via een procedure bij het Europees Comité voor  Sociale Rechten de overheid ter verantwoording te roepen.  Zie ook website Woonzaak

Campagne 2022

In 2022 werken we verder aan ons project om in de Antwerpse Zuidrand betaalbare en kwalitatieve woningen ter beschikking te stellen aan kwetsbare huurders. We doen dit i.s.m. de coöperatieve vennootschap wooncoop. Via onze nieuwsbrieven en onze website kon je vernemen wat er tot nu toe met de gedane investeringen is gebeurd. Momenteel hebben weMeer lezen over “Campagne 2022”

Webinar Duurzaam wonen

Op dinsdag 25 januari 2022 organiseren Minaraad en VLEVA een webinar, waarin zowel het recente voorstel voor herziening van de richtlijn energieprestatie van gebouwen (EPBD) als het nakende voorstel voor herziening van de verordening bouwproducten aan bod komen. Datum: 25 jan 2022Tijd: 09:30 tot 11:30 uur Meer info

Infosessie wooncoop 23/12/2021

Online – 19.30u. Investeer in Solidariteit Niet alle schouders zijn even breed. Daarom heeft wooncoop ook projecten die specifiek aangeboden worden aan kwetsbare bewoners. wooncoop organiseert dit samen met De Woongenoten in het zuiden van Antwerpen. Vandaag zijn er reeds 3 projecten. De vraag naar (en mogelijkheden voor) dergelijke initiatieven zijn echter veel hoger. DaaromMeer lezen over “Infosessie wooncoop 23/12/2021”

Jaarverslag 2020-2021

Een doorstart met nieuwe projecten In het jaarverslag blikken De Woongenoten terug op de voorbije periode. De coronacrisis had uiteraard ook op onze werking een impact. Ondertussen zijn er 3 projecten lopende en blijven we uitkijken naar nieuwe mogelijkheden. Hulp van aandeelhouders en sympathisanten blijft nodig!

Nieuw project in Boechout

Over dit huis kunnen we beschikken dankzij een erfpachtovereenkomst met de Kerkfabriek. Vandaag zijn we fier dat dit officieel werd ondertekend! Het huis is centraal gelegen en heeft 3 slaapkamers. Dit pand zullen we in 2022 grondig renoveren. Daarvoor gaan we samenwerken met Het Pandschap, een groep renovatiespecialisten die panden vernieuwt en bestemt voor socialeMeer lezen over “Nieuw project in Boechout”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


%d bloggers liken dit: