Over wonen…

Om een bericht verder te lezen: klik op de titel of op ‘meer lezen’
Volg onze berichten door hieronder uw mailadres in te voegen

© Unsplash / Emma tin

Karel Verhoeven (DS) over de minister van bouwpromotoren

Het tekort aan sociale woningen heeft niet ­alleen te maken met geld. Het verzet is taai en ambtelijk. De obstakels worden van vele ­kanten opgeworpen, te beginnen door die ­gemeenten die liever zo weinig mogelijk sociale woningen op hun grondgebied dulden. En dan is er nog die nakende fusie onder sociale huisvestingsmaatschappijen en verhuurkantoren. Goed.Meer lezen over “Karel Verhoeven (DS) over de minister van bouwpromotoren”

Nieuw toewijzingssysteem sociale huurwoningen dreigt mensen uit te sluiten

Het nieuw toewijzingssysteem sociale huurwoningen werkt meer dak- en thuisloosheid in de hand. Het verenigd middenveld trekt naar Raad van State. Maar liefst 170.000 gezinnen staan op de wachtlijsten voor een sociale woning. Er is een groot tekort aan sociale woningen, maar ook de manier waarop sociale woningen worden toegewezen dreigt mensen uit te sluiten.Meer lezen over “Nieuw toewijzingssysteem sociale huurwoningen dreigt mensen uit te sluiten”

Iedereen verdient, onvoorwaardelijk, een volwaardige thuis

De Woongenoten onderschrijven mee de open brief van vzw Samenhuizen: (citaat) “De huidige vluchtelingenstroom die ons tegemoet komt, moet ons doen beseffen dat we geen onderscheid mogen maken en hen allen een thuis moeten bieden. Maar in eenzelfde beweging moeten we een antwoord bieden voor zij die al veel te lang op een fatsoenlijke woningMeer lezen over “Iedereen verdient, onvoorwaardelijk, een volwaardige thuis”

Vluchtelingenopvang heeft nood aan ruimtelijke visie

Onze partner Mondiale Werken Regio Lier (MoWe) pleit samen met enkele andere organisaties voor een vluchtelingenopvang vanuit een duidelijke visie op ruimtelijk beleid. We ondersteunen graag hun standpunt. Met nooddecreten en nooddorpen maakt Vlaanderen zich klaar voor op de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Want men had het niet zien aankomen. Nochtans hameren vluchtelingenorganisaties, onderzoekers enMeer lezen over “Vluchtelingenopvang heeft nood aan ruimtelijke visie”

Boek over De Woonzaak

Eind december diende De Wonzaak een klacht in bij het Europees Comité voor Sociale Rechten tegen het Vlaamse woonbeleid. Die klacht werd nu ook in het Nederlands vertaald, zodat die ook breed toegankelijk is. Vanaf nu kunt u het boek ‘Woonzaak’ in de boekhandel terugvinden! Iedereen mag weten wat er schort in ons Vlaamse woonbeleid. We brengenMeer lezen over “Boek over De Woonzaak”

“Sociaal wonen heeft een imagoprobleem”

Maaike Vansevenant vroeg zich af hoe het kwam dat sociaal wonen in Vlaanderen zo’n slecht imago heeft. Ze ging voor haar masterproef op onderzoek en vroeg aan sociale huisvestingsmaatschappijen waarom er zo moeilijk sociale woningen bijkomen. Lees het artikel van Joy Verstichele op Sociaal.Net.

Campagne Welzijnszorg: ‘wonen is een recht, geen gunst’

Na de campagne van 2020 weten we dat het recht op wonen vooral een fictief recht is. Er zijn sociale woningen, maar veel te weinig. Er zijn huursubsidies, maar veel te weinig. Dat gebrek aan goede, betaalbare woningen maakt dat het drummen is op de woonmarkt. Schaarste betekent concurrentie en concurrentie zorgt voor uitsluiting enMeer lezen over “Campagne Welzijnszorg: ‘wonen is een recht, geen gunst’”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


%d bloggers liken dit: