Over wonen…

© Unsplash / Emma tin

Doe mee met de Woonchallenge

De Woonzaak zet het recht op wonen in de kijker. Volg in mei en juni mee met de Woonchallenge! Vanaf 10 mei openen deelnemers wekelijks een enveloppe met een nieuwe opdracht, waarna je zeven dagen de tijd hebt om die uit te voeren. De opdrachten van de Woonchallenge zijn een mix van creatieve en verbindendeMeer lezen over “Doe mee met de Woonchallenge”

Webinar over de wooncrisis

Op donderdag 25 februari 2021 kan je gratis een webinar volgen over de wooncrisis. De stijgende prijzen op de koopmarkt halen het nieuws, de problematiek op de huurmarkt voor lagere inkomens is echter nijpender. Sociale woningen en voldoende betaalbare huurwoningen op de private markt voor de lagere middenklassen zijn nodig. Een grondige analyse door woonexpert MarcMeer lezen over “Webinar over de wooncrisis”

‘Een eengemaakte woonmaatschappij is niet automatisch een stap vooruit’

De Vlaamse regering plant een grondige hervorming van het sociaal wonen. Een fusie van sociale verhuurkantoren en sociale huisvestingsmaatschappijen staat voor de deur. Sociale verhuurkantoren twijfelen of hun unieke expertise overeind blijft in een eengemaakte woonmaatschappij. Lees hier de mening van Wim Boone, stafmedewerker van Huurpunt, in Sociaal.Net. 

Hugo Beersmans: “Los het woonprobleem in Vlaanderen nu op.”

Hugo Beersmans was jarenlang betrokken bij het woonbeleid en van 2006 tot 2013 de eerste administrateur-generaal van Wonen-Vlaanderen. Sinds zijn pensioen bleef hij gebeten door de woonthematiek. Hij is nu ook woordvoerder van de ‘Woonzaak’: Hij doet een dringende oproep om het woonprobleem in Vlaanderen op te lossen. Voor veel mensen blijft een goede enMeer lezen over “Hugo Beersmans: “Los het woonprobleem in Vlaanderen nu op.””

De woonzaak

De Woonzaak pleit voor een fundamenteel rechtvaardig woonbeleid in Vlaanderen, want wonen is een grondrecht. Het recht op wonen blijft in Vlaanderen voor velen dode letter. De overheid neemt haar verantwoordelijkheid onvoldoende. De Woonzaak is een initiatief van het Vlaams Huurdersplatform, het Netwerk tegen Armoede, Welzijnszorg, Feantsa en Samenlevingsopbouw. Meer dan 30 organisaties uit hetMeer lezen over “De woonzaak”

Over de wooncrisis

Er woedt in Vlaanderen een wooncrisis. Veel mensen wonen te klein, onzeker, ongezond en te duur. Joy Verstichele van het Vlaams Huurdersplatform schreef er een boek over.


Nieuwe berichten volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

%d bloggers liken dit: